29 Kasım 2015 Pazar
FIRINDA KABAK TATLISI
FIRINDA KABAK TATLISI
Sevgili Eltim Sezen' in tarifi
Malzemeler
1 orta boy kabak
2 su bardağı şeker
1su barağı su
Tarçın
Ceviz içi
Yapılışı
Kabağı ortadan ikiye bölün,çekirdeklerini çıkarın kabağı ters olarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.Üzerini alüminyon kağıtla kaplayın.1 saat 15 dakika 250 dereceli fırında pişirin.
Öteki yarım kabağı soyup dilimleyin ve doğrayın.Kabağı bir tencereye koyun üzerine 2 bardak şekeri dökün suyu ekleyin haşlayın.Haşlandıktan sonra fırında pişirdiğiniz yarım kabağın içine
pişirdiğiniz kabakları koyun tarçın çubukları ile süsleyin.Servis yaparken üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın serpin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder