8 Kasım 2015 Pazar
ÇİKOLATALI ISLAK KEK
ÇİKOLATALI ISLAK KEK
Malzemeler
4 adet yumurta
6 Türk kahve fincanı şeker
8 -9 Türk kahve fincanı kek un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 Türk çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
Kreması İçin
2 +1/2 su Bardağı süt
2 yumurta sarısı
6-7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi
100-125gr tereyağ veya tuzsuz margarin
75 gr çikolata
Yapılışı
Önce kremayı muhallebi gibi pişirin,soğumaya bıırakın,üzeri kaymak tutmasın diye devamlı kaıştırın.
Yumuta ve şekeri iyice çırpın.Sıvıyağı ekleyin .Vanilya kabatma tozunuve limon rendesini ekleyin.Unu eleyip yavaş yavaş ekleyip TAHTA KAŞIKLA karıştırın.Kakaoyu da unla beraber karıştırıp çırpın.Yağlayıp un serptiğiniz kek kalıbınıza dökün,200 derecli fırın da 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.1 çay bardağı süte 1 kaşık kakao koyun karıştırın
kekin üzerine dökün .En son akışkan olan kremanızı da üzerine dökün hindistancevizi ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder