8 Kasım 2015 Pazar
ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI
ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI
Malzemeler
20 adet kuru patlıcan 1 gece önce soğuk su ile ıslatın
İç Malzeme;
4 adet kuru soğan
2 su bardağı dolmalık pirinç
2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Biraz karabiber
Biraz kırmızı biber
1 çak kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru nane
2-3 tane kesme şeker
maydanoz
1 adet limon
Yapılışı
Zeytinyağını tencereye koyun küp şeklinde doğradığınız soğanları kavurun üzerine çam fıstıklarını da ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci yıkayıp süzün ve soğanlarla kavurun.Pirinçler kavrulunca geriye kalan iç malzemenin hepsini ekleyin üzerine 1/2 subardağı su koyun .Suyunu çekene kadar pişirin.Soğumaya birakın.Akşamdan ıslattığınız kuru patlıcanları süzün hazırladığınız harcı patlıcanların yarısına kadar doldurun .Tencereye arka arkaya dizin.Üzerine patlıcanlar su ile kapanacak kadar su koyun ve pişirin.Kaynamaya başladığında suya 1 limon sıkınç .Suyunu hafifçe çektikten sonra ateşten alın kalan suyunu bir kaba alın.Soğumaya bırakın.Ilık veya soğuk servis yapın
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder