BEYAZ ÇİKOLATALI PEYNİRLİ KEK
Malzemeler
Kekin Tabanı
2 paket eti burçak
5 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
Peynirli Kekin
2- 8oz. kream peynir
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilla
4 yumurta bütün
2 yumurta sarısı
Biraz tuz
225 gr beyaz çikolata ben marie usulü eritin
Yapılışı
Önce bisküvileri rondodan geçirin.Erittiğiniz yağı ve şekeri bisküvilere ekleyin harmanlayın .Kelepçeli kek kalıbınızın tabanına koyun ve ellerinizle kekin tabanına döşeyin.Fırında 170 derecede
10 dakika kadar pişirin.10 dakika sonra çıkarın bir kenara koyun.
Şeker ve peyniri mikserle iyice çırpın.Unu ve vanillayı ekleyin.Yumurtaları birer birer ilave edin.
Yumurta sarısını da ekleyip çırpın.En son beyaz çikolatayı ekleyin ,tuzu koyun.Pişirdiğiniz bisküvili
tabanın üstüne dökün .
Kek kalıbınıızı alüminyon kağıtla kaplayın.Derin bir tepiye kek kalıbınızı koyun yarıya kadar su koyun ve 165 dereceli fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.Piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın
yarım saat fırında bekletin. Fırından alın buzdolabında geceden sabaha bekletin.Sabah çikolata eritip
kekin üzerine şekiller yapın.servisten 10 15 dakika önce buzdolabından çıkarıp servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder