16 Ağustos 2012 Perşembe

DONDURMALI ARMUT


DONDURMALI ARMUT

Malzemeler:

6 adet armut
8 su bardagi su
2 su bardagi seker
1 cubuk tarcin

Yapilisi:

Bir tencereye suyu ve sekeri koyup kaynatin .Kaynayinca icine tarcini atin armutlarinizi soyup icine ilav edin.10 dakika kadar sekerli suda haslayin.Sakin cok haslamayin.Sonra cam ya da firina dayanakli  seramic bir tepsiye armutlar dik olacak sekilde dizilir.Sonra her armutun uzerine 3-4 corba kasigi seker serpilir.Serperken armutun her tarafinin sekeri almasini saglayin.( armut gozukmeyecek sekilde)Bunu firinda piserken sosunun sekeri agirlassin diye yapiyoruz.Sonra tepsiye haslamis oldugunuz armutlarin suyundan 2-3 kepce dokun armutlara degmesin yoksa uzerindeki seker yikanir .Firinda 200 derecede uzerlerindeki seker kramelize olana kadar pisirin.Firinda kendi halinde sogumaya birakin,iliyinca istediginiz dondurma ile servis yapin,tabaginizin kenarina siresinden dokun.

Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok: