CIKOLATA SOSLU ARMUT
6 adet armut
8 su bardagi su
2 su bardagi seker
1 cubuk tarcin
SOSU ICIN
100 gr cikolata
2 corba kasigi su
25 gr yag (tuzsuz margarin)
Yapilisi:
Bir tencereye suyu ve sekeri koyup kaynatin .Kaynayinca
icine tarcini atin armutlarinizi soyup icine ilav edin.10 dakika kadar sekerli
suda haslayin.Sakin cok haslamayin.Sonra cam ya da firina dayanakli seramic bir tepsiye armutlar dik olacak
sekilde dizilir.Sonra her armutun uzerine 3-4 corba kasigi seker
serpilir.Serperken armutun her tarafinin sekeri almasini saglayin.( armut
gozukmeyecek sekilde)Bunu firinda piserken sosunun sekeri agirlassin diye
yapiyoruz.Sonra tepsiye haslamis oldugunuz armutlarin suyundan 2-3 kepce dokun
armutlara degmesin yoksa uzerindeki seker yikanir .Firinda 200 derecede
uzerlerindeki seker kramelize olana kadar pisirin.Firinda kendi halinde
sogumaya birakin,
Armutlar soguyana kadar cikolatayi ben-marie usulu (altina
su dolu kap koyup uzerine cikolatayi eriteceginiz kabi oturtun) eritin.Armutu
servis yapacaginiz tabaga alin tabagin
kenarina firinda pisirirken elde ettiginiz suruptan koyun uzerine cikolata
sosunuzu gezdirin,buzdolabinda soguduktan sonra servis yapin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder