16 Ağustos 2012 Perşembe

CIKOLATA SOSLU ARMUT



CIKOLATA SOSLU ARMUT

6 adet armut
8 su bardagi su
2 su bardagi seker
1 cubuk tarcin


SOSU ICIN

100 gr cikolata
2 corba kasigi su
25 gr yag (tuzsuz margarin)

Yapilisi:
Bir tencereye suyu ve sekeri koyup kaynatin .Kaynayinca icine tarcini atin armutlarinizi soyup icine ilav edin.10 dakika kadar sekerli suda haslayin.Sakin cok haslamayin.Sonra cam ya da firina dayanakli  seramic bir tepsiye armutlar dik olacak sekilde dizilir.Sonra her armutun uzerine 3-4 corba kasigi seker serpilir.Serperken armutun her tarafinin sekeri almasini saglayin.( armut gozukmeyecek sekilde)Bunu firinda piserken sosunun sekeri agirlassin diye yapiyoruz.Sonra tepsiye haslamis oldugunuz armutlarin suyundan 2-3 kepce dokun armutlara degmesin yoksa uzerindeki seker yikanir .Firinda 200 derecede uzerlerindeki seker kramelize olana kadar pisirin.Firinda kendi halinde sogumaya birakin,
Armutlar soguyana kadar cikolatayi ben-marie usulu (altina su dolu kap koyup uzerine cikolatayi eriteceginiz kabi oturtun) eritin.Armutu servis yapacaginiz tabaga  alin tabagin kenarina firinda pisirirken elde ettiginiz suruptan koyun uzerine cikolata sosunuzu gezdirin,buzdolabinda soguduktan sonra servis yapin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: