1 Ağustos 2012 Çarşamba

KARADUTLU VE AHUDUDULU YAS PASTA


KARADUTLU VE AHUDUDULU YAŞ PASTA

Malzemeler:

4 yumurta
3 kahve fincani seker
4 kahve fincani elenmis un
1 paket vanilla
1 paket  baking-powder
Yarim limon kabugu rendesi
50 -70 gr kadar dovulmus findik ici
50 gr. fistik ici
100 gr dilimlenmis kavrulmus badem
15cm x15 cm boyutunda hazir milfoy hamuru
10 adet karadut
10 adet ahududu

Ic kremasi :
3-4 su bardagi sut
7 corba kasigi toz seker
3 corba kasigi un
1 paket vanilla
1 yumurta sarisi
3 corba kasigi margarin
Yarim limon kabugu rendesi

Uzerinin kremasi
1 paket krem santi
1 su brdagi sut

Yapilisi:

Yumurta ve sekeri limon sarisi rengi oluncaya kadar  mixer ile cirpin.Daha sonra unu birer fincan olarak tahta kasikla karistirin 4 fincani tamamlayincaya kadar islemi tekrarlayin.Uzerine vanilla,limon kabugu ve baking-powderi da ekleyin .En son findik icini koyun.Yaglanmis ve unlanmis kek tepsisine dokup 20 dak.180 dereceli firinda kapagini acmadan pisirin.Firini kapattiktan sonra keki 5 -6  dak. firin icinde birakin.Daha sonra firindan cikarin ve disarida iyice soguyana kadar ellemeyin.O arada firini tekrar acin ve icine milfoy hamurunu koyup pisirin.Hamur 15 dak. da pisecektir.Hamur soguduktan sonra onu elinizle ufalayin ve bir kenerda birakin.Bu arada ic kremayi hazirlayin .Kermanin malzemelerini muhallaebi pisirir gibi pisirin,en son yagi ekleyin ve mixer ile cirpin,Krema iyice soguduktan sonra, kekimizi uc kat olacak sekilde uce bolun,her katina pisirdiginiz kremadan surun.Eger kremaniz arttiysa onu dis kremayi hazirlarken krem santi ile karistirabilirsiniz.Uzerinin kremasini da soyle hazirliyoruz,1 paket krem santi 1 bardak soguk sutle cirpilir,sonra bu krema kekin tamami kaplanacak sekilde pastanin her tarafina surulur.Daha sonra pisirdiginiz milfoy hamuru ile bademleri karistirip kekin alt kisimlarini kaplayacak sekilde yapistirin.En uste de fistik ve meyvelerini dizin.Buzdolabinda 2-3  saat dinlendirdikten sonra servis yapin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: