24 Ağustos 2012 Cuma

FIRINDA HİNDİ DOLMASI



FIRINDA HİNDİ DOLMASI

Malzemeler:

1 adet hindi
200 gr  yoğurt
250 gr margarin
Karabiber
Tuz

Ic Malzeme:

1 su bardağı pirinç
150 gr küp şeklinde doğranmış kuzu eti
1 tatli kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı  toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı:

Önce hindinizi iyice yıkayın,Sonra Yağınızı eritin hafifçe ılıyınca yoğurdu ekleyin ve güzelce birbirine karıştırın.Baharatlarını da ekleyin.Şimdi bu karışımı hindinizin her yerine güzelce sürün.(içine ve  dışına).Onu bir kenara bırakıp içinin pirincini pişirelim.Küp doğranmış etlerinizi bir tencereye koyup hafif yağda şöyle bir çevirin,üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirincinizi dökün ve güzelce kavurun.üzerine 1 fincan su ekleyip pişirin.Kuru bir pilav elde edelim.Sonra bu pilavı hindimizin içine doldurup güzelce dikin.Sonra büyük bir pişirme torbasina koyup tepsiye yerlestirin ve  önce 350 -400 dereceli firında pişirmeye başlayın ,yüksek sıcaklıktan her defasında 50 derece alçaltarak,4-5 saat boyunca pisirin.
pişince  fırından alıp sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!!

Hiç yorum yok: