21 Ağustos 2012 Salı

PEYNIRLI KUNEFE


PEYNIRLI KUNEFE

Malzemeler:

750 gr.kadayif hamuru
250-300 gr tuzsuz orgu peynir
450 gr tuzsuz tereyag
2 adet ayni boyda tepsi

Surubu icin:

6 su bardagi seker,
5 su bardagi su
1 cubuk tarcin
1 dilim limon

Yapilisi:

Tatliya baslamadan once surubumuzu pisirelim.Orta boy bir tencereye once sekeri sonra suyu ilave edip ocagin ustune koyalim,once hizli ateste kaynayincaya kadar ,pisirelim sonra yavasa koyup limonu ve tarcinini ekleyip15-20 dakika kadar daha kaynadiktan sonra atesin altini kapatin.Sonra kadayif hamurunuzu rahat sekilde karistirabileceginiz buyukce bir tepsi alip icine kadayif hamurunu koyup once tel tel ayirin,sonra bir tarafta eritmis ve haif ilimis olan teryaginizi kadayifin uzerine dokun ama hepsini birden dokmeyin once 1/4 unu dokup iyice kristirin ve islemi yag bitene kadar surdurun.Sonra kadayifi yapacaginiz tepsiyi ( 2 adet ayni boy  tepsi ) hafifce yaglayin,kadayif hamurunun 1/2 ni tepsinin altina doseyin.Sonra uzerine peyniri guzelce kadayif hamuru kapanacak kadar dizin.Sonra geri kalan hamuru peynir kapanincaya kadar guzelce yayin. { arzu ederseniz tepsiyi yagladiktan sonra hamuru koymadan once tepsiye biraz  pekmez surebilirsiniz. }Sonra 200 dereceli firinda uzeri pembelesinceye kadar pisirin.Uzeri kizardiktan sonra ikinci tepsiye ters cevirip tekrar uzeri kizarincaya kadar pisirin.Firindan cikardiktan sonra uzerine sicak serbetini dokup sicak sicak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: