21 Ağustos 2012 Salı

KADIFE KEK




KADIFE KEK

Malzemeler:

4 Yumurta
3 kahve fincani seker
4 kahve fincani  un
50 gr margarin
1 cay kasigi baking powder
1 paket vanilla
Biraz limon kabugu rendesi
1 cay kasigi kirmizi pasta boyasi
15-16 adet cilek
Pasta incisi

Kremasi :

500 gr sut
 5-6 corba toz seker
1 yumurta sarisi
3-4 kasik un
1 paket vanilla
100 gr yag( tuzsuz margarin)
Biraz limon kabugu rendesi

Yapilisi

Once kremayi pisirin ve sogumaya birakin.Sonra yumurta ile sekeri cirpin,icine eritilmis yagi ekleyin,daha sonra unu ekleyip tahta kasikla cirpmaya devam edin.En son vanilla ,baking powder limon kabugunu ve 35- 40 dakika pisirin.Kek pistikten sonra sogumaya birakin.Bu arada siz 1paket krem santiyi 1 su bardagi sut ile cirpin ve onceden pisirip soguttugunuz kremaya ekleyin,iyice mixerle cirpin ki birbirine iyi karissin.
Soguyan kekinizi enine ikiye kesin uzerini sutle islatin sonrakremadan surun.Ikinci parcayi uzerine koyun ve kekin tamami kapanacak sekilde krema ile kaplayin.Uzerine cileklerinizi arzuya gore dizin ,inci serpin dolapta 2 saat beklettikten sonra servis yapin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: