3 Ocak 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI



ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Malzemeler

2 su bardağı  pirinç
5 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı üzüm
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı  nane kuru da olur tazesi de
Kırmızı biber ,tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yeni bahar
Karabiber
1/2 deste maydanoz
1-2 limon suyu
Zeytin yağ
Asma yaprağı

Yapılışı

Tenceremize 1,5  çay bardağı zeytin yağ koyup altını  açıp kızmasını bekliyoruz,önce küp doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz.Fistığı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada baharatların hepsini ekleyip ardından  yıkadığımız pirinçleri atıyoruz kavurmaya devam ediyoruz en son üzümleride koyuyoruz ve ocağın altını  kısıyoruz .Limon suyunu ve maydanozları da koyduktan sonra üzerine  1 su bardağı sıcak su ekleyip kendi halinde yavaşça pişmeye bırakıyoruz .Suyu çekince ocaktan alıp hafifçe ılıyana kadar bir kenara koyuyoruz.Bu arada  yapraklarınızın saplarını kesip sarmak için hazırlayın.Bir et tahtasının üzerine yaprağınızı açın içine  1 tatlı kaşığı kadar harcınızdan koyup sarın .Bu işleme yaprak ve harcınız bitene kadar devam edin .
Sonra yaprakları bir tencereye dizin üzeri kapanacak kadar su ekleyin ,önce hızlı ateşte sonra altını kısarak
30- 35 dakika kadar pişirin.Piştikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve yaprak soğuyana kadar açmayın .
Yoksa yapraklarınız kurur ve güzel yeşil rengini kaybeder.iyice soğuduktan sonra servis tabağnıza alıp üzerine biraz zeytinyağ gezdirin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: