3 Ocak 2013 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
5 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı üzüm
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı nane kuru da olur tazesi de
Kırmızı biber ,tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yeni bahar
Karabiber
1/2 deste maydanoz
1-2 limon suyu
Zeytin yağ
Asma yaprağı
Yapılışı
Tenceremize 1,5 çay bardağı zeytin yağ koyup altını açıp kızmasını bekliyoruz,önce küp doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz.Fistığı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada baharatların hepsini ekleyip ardından yıkadığımız pirinçleri atıyoruz kavurmaya devam ediyoruz en son üzümleride koyuyoruz ve ocağın altını kısıyoruz .Limon suyunu ve maydanozları da koyduktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip kendi halinde yavaşça pişmeye bırakıyoruz .Suyu çekince ocaktan alıp hafifçe ılıyana kadar bir kenara koyuyoruz.Bu arada yapraklarınızın saplarını kesip sarmak için hazırlayın.Bir et tahtasının üzerine yaprağınızı açın içine 1 tatlı kaşığı kadar harcınızdan koyup sarın .Bu işleme yaprak ve harcınız bitene kadar devam edin .
Sonra yaprakları bir tencereye dizin üzeri kapanacak kadar su ekleyin ,önce hızlı ateşte sonra altını kısarak
30- 35 dakika kadar pişirin.Piştikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve yaprak soğuyana kadar açmayın .
Yoksa yapraklarınız kurur ve güzel yeşil rengini kaybeder.iyice soğuduktan sonra servis tabağnıza alıp üzerine biraz zeytinyağ gezdirin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder