9 Ocak 2013 Çarşamba

ELMALI CEVİZLİ KURABİYE



ELMALI CEVİZLİ KURABİYE

Malzemeler

200 gr tereyağ
3 yemek kaşığı katı süzme yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
1 silme tatlı kaşığı  kabartma tozu
1  tatlı kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı toz şeker
3-4 su bardağı un

İç harcı

2 adet elma rendelenecek
1 su bardağı ceviz dövülmüş
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 -2 çorba kaşığı  şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı
Önce iç  harcınızı hazırlayın .Harcın tüm malzemelerini güzelce karıştırın bir kenera bırakın.
Hamuru yapmak için tereyağını büyük bir bıçakla doğrayın içine yoğurt sıvıyağ ve şekeri ekleyin karıştırın limon suyu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde  edin .Sonra bu hamuru yumurta büyüklüğnde parçalara ayırın bir tahta  üzerinde açın hamurun
sizden olan tarafına harcınızdan koyun aksi yöndeki kısmını bıçakla dikey şekilde kesin sonra rulo şeklinde sarıp ay gibi şekil ve verin hafif yağlanmış tepsiye dizin.Orta hararetli fırında 20 -25 dakika kadar pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: