3 Ocak 2013 Perşembe

FONDANLI KEK


FONDANLI KEK

1 adet pandispanya kendi pişirdiğiniz
500 gr kadar pasta kreması kendi pişirdiğiniz
500 gr fondan şeker hamuru

Yapılışı

Önce pişirmiş olduğunuz keki sanki kremalı pasta yapıyormuşcasına hazırlayın.Sonra şeker hamurunuzu
pudra şeker serpilmiş bir yüzeyde mantı hamuru yapar gibi açın.Krema sürülmüş kekin üzerine yerleştirin.
Kenarındaki fazlalıkları kesin.O fazlalıkları 1 çorba kaşığı kakao ile yoğrun.Düz bir şerit haline getirin.Kekini-
zin alt kısmına kurdela süsü verir gibi koyun.Sonra hamurunuzdan 2  adet yumurta büyüklüğünde ayırın.
Elinizle tezgahın üzerinde rulo haline getirin.Saç örgüsü gibi kıvırın onuda kekin en alt kısmına yerleştirin.Pasta incileri ile süsüleyin.Ben  pembe hamur kullandım siz istediğiniz renkte yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: