PİLAV ÜSTÜ ETLİ
KURU BAMYA
Malzemeler
200 gr kuru bamya
250 gr döş veya bel eti kuzu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 ya da 3 çorba kaşığı kuru domates
Tuz Kuru nane
1 limon suyu
5 - 6 diş sarmısak
2 -3 çorba kaşığı tereyağ
1 kaşık biber salçası
Yapılışı
Bir gece önceden bamyanızı soğuk suda üzeri kapanacak kadar su ile ıslatın. Sabah önce eti biraz suda haşlayın sonra etin suyunu başka bir tencereye koyun .Eti tenceresinde biraz tereyağında salça ile kavurun üzerine ıslattığınız bamyaları ilave edin onları da şöyle bir karıştırın domateslerini de ekleyin en son nohutları da içine atın sonra et suyunu ilave edin.Kaynaması için bırakın.Yemek kaynamaya başlayınca limon suyunu üzerine dökün ve kaynaması devam ederken sarmısakları dövün .Pişmeye yakın sarmısağını kuru nanesini ekleyin ve ateşten alın 10 dakika dinlendirin Sıcak servis yapın.Yanına
şehriyeli pirinç pilavı yapabilirsiniz. (Pilav tarifini blogumda bulabilirsiniz)
Afiyet Olsun!
Malzemeler
200 gr kuru bamya
250 gr döş veya bel eti kuzu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 ya da 3 çorba kaşığı kuru domates
Tuz Kuru nane
1 limon suyu
5 - 6 diş sarmısak
2 -3 çorba kaşığı tereyağ
1 kaşık biber salçası
Yapılışı
Bir gece önceden bamyanızı soğuk suda üzeri kapanacak kadar su ile ıslatın. Sabah önce eti biraz suda haşlayın sonra etin suyunu başka bir tencereye koyun .Eti tenceresinde biraz tereyağında salça ile kavurun üzerine ıslattığınız bamyaları ilave edin onları da şöyle bir karıştırın domateslerini de ekleyin en son nohutları da içine atın sonra et suyunu ilave edin.Kaynaması için bırakın.Yemek kaynamaya başlayınca limon suyunu üzerine dökün ve kaynaması devam ederken sarmısakları dövün .Pişmeye yakın sarmısağını kuru nanesini ekleyin ve ateşten alın 10 dakika dinlendirin Sıcak servis yapın.Yanına
şehriyeli pirinç pilavı yapabilirsiniz. (Pilav tarifini blogumda bulabilirsiniz)
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder