3 Ocak 2013 Perşembe
CEVİZLİ ÜZÜMLÜ TART
CEVİZLİ ÜZÜMLÜ TART
Malzemeler
2 adet milföy hamuru
3 adet elma
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz çekilmiş olacak
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yaprak şeklinde kurabiye kesme kalıbı
Yapılışı
Önce fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Sonra milföy hamurunun birincisini YAĞLANMAMIŞ tart kalıbına kenarları hafifçe kalıptan dışarıda kalacak şekilde yerleştirin.Bir başka kabın içinde elmayı üzümü cevizi şekeri ve tarçını karıştırıp kalıba yaydığmız hamurun üzerine dökün ve her yer kaplanacak şekilde yayın.Şimdi ikinci hamuru üzerine koymadan önce yaprak şeklindeki kalıpla muhtelif yerlerinden kesin.Kalıbın içinde kalan hamurlarıda bir kenara bırakın.
Sonra bu hamuru tartınızın üzerine yırtılmadan dikkatli bir şekilde koyun.Üzerine ayırdığınız yaprak şeklindeki hamurları da yerleştirin.En son üzerine yumurta beyazı sürün toz şeker serpin ve fırında 20-25 dakika kadar
kızarana kadar pişirin.Soğuk ya da ılık servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder