3 Ocak 2013 Perşembe
ACMA
ACMA
Malzemeler
2 adet yumurta (sarısı üzerine beyazları içine)
1 paket maya
1 su bardagi sıvıyağ
1 su bardağı süt veya su
2 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Alabildiğince un
İçi için
Yumuşamış tereyağ
Peynir (arzunuza göre koymasanız da olur)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Yapılışı
Büyuükçe bir kaba 5-6 su bardağı kadar unu koyup havuz gibi açın süte karıştırmısş olduğunuz mayayı
dökün tuz ve şekeri de ekleyin mahlebi de serpin sıvıyağı ve yumurta beyazlarını da ekleyip yoğurmaya başlayın ,un eklemeniz gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz.Hamurunuzu 10 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın içine yumuşamış tereyağını ve biraz peynir koyun kapatın ve şerit haline getirip düğüm gibi şekil verin.Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu koyup bir 10 dakika kadar şişmesini bekleyin ve 200 dereceli fırında altın sarısı olana kadar pişirin.Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder