3 Ocak 2013 Perşembe

ACMA



ACMA

Malzemeler

2 adet yumurta (sarısı üzerine beyazları içine)
1 paket maya
1 su bardagi sıvıyağ
1 su bardağı süt veya su
2 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı  mahlep
Alabildiğince un

İçi için

Yumuşamış tereyağ
Peynir (arzunuza göre koymasanız da olur)

Üzeri için

Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Yapılışı

Büyuükçe bir kaba  5-6 su bardağı  kadar unu koyup havuz gibi açın  süte karıştırmısş olduğunuz mayayı
dökün tuz ve şekeri de ekleyin mahlebi  de serpin sıvıyağı ve yumurta beyazlarını da ekleyip yoğurmaya başlayın ,un eklemeniz gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz.Hamurunuzu 10 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın içine yumuşamış tereyağını ve biraz peynir koyun kapatın ve şerit haline getirip düğüm gibi şekil verin.Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu koyup bir 10 dakika kadar şişmesini bekleyin ve 200 dereceli fırında  altın sarısı olana kadar pişirin.Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: