3 Ocak 2013 Perşembe

MİLFÖYLÜ PASTACIKLAR


MİLFÖYLÜ PASTACIKLAR

Malzemeler

1 paket milföy hamuru (2 yaprak )
Her yaprak 9 eşit  kare
parçaya bölünecek.

Üzeri için

Pudra şeker

Kremasi icin

500 gr süt
3-4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kasığı nişasta
2 çorba kaşığı un
3-4  çorba kaşığı tereyağ
Vanilla
1 yumurta sarısı
Limon kabuğu rendesi

Yapılışı

Önce kremamızı yaparak işe başlayalım.Kremamızı muhallebi gibi pişirip soğuması için bir kenara koyun üzeri
kaymaklanmaması için arada bir karıştırın.milföy hamurunun birinci yaprağını 9 eşit kareye bölün ve YAĞLANMAMIŞ fırın tepsisine dizin öteki yaprağı da aynı şekilde kesip başka bir tepsiye koyun 250 dereceli fırında 10 -12  dakika kabarıp kşzarana kadar pişirin. Pişince  firından alın ve 5-10 dakika soğumaya bırakın.servis tabağınıza bir kare parça koyup üzerine pişirdiğiniz kremadan sürün ikinci kare parçayı kremanın üzerine koyun ve tüm parialarınız bitene kadar devam edin .Üzerlerine pudra şeker serpin. Dilediğiniz  meyvelerle  süsleyin.Tabakta aralarına çikolata sosu gezdirin .

Afiyet Olsun!

Not: Bu pastayı  aniden haber veren misafirleriniz için hem yapımı kısa hem lezzetli bir süpriz olarak sunabilirsiniz.


Hiç yorum yok: