PİRZOLALI MUSKA
10 adet pirzola
1 adet yufka 8-10 cm eninde şerit olarak kesin
2 adet kırmızı domates
1 adet tatlı yeşil biber
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağ
10 adet yeşil soğanın yaprağı
Tuz
Kekik
Kırmızıbiber
Kızartmak için yağ
Yapılışı
Önce pirzolalarınızı güzelce dövün sonra biraz zeytin yağ kekik kırmızıbiberle ovun .Fırınınızın üstünü (yani ateşi
üsten alacak şekilde) yakın pirzolalarınızı pişirin Pişerken yanmamasına dikkat edin bir kenara koyun. Domatesleri küp şeklinde doğrayın biberi küçük küçük doğrayın sarmısakları dövün tereyağı kızartıp içine domatesi biberi ve sarmısağı atıp şöyle bir çevirin ve ateşten alın .Sonra şerit şeklinde kestiğiniz yufkanın birini alın tezgahın üstüne açın üzerine 1 tatlı kaşığı ile sostan koyun sosun üzerine bir pirzola koyun ve muska şeklinde sarın yufkanın açılmaması için birer kürdan saplayın ,pirzola bitene kadar işleminize devam edin .Bir kabın içine kaynamış su koyun ve yeşil soğan yapraklarını 5 dakika kadar içinde tutun yumşamalarını sağlayın Sonra bir tavaya kızartma yağını koyun ve yufkalı pirzolalarınızı hafif hafif pembeleşinceyekadar kızartın. Pirzolanın kemiklerinin gözüktiğü yeri soğan yaprakları ile sarın. Sıcak servis yapın
Afiyet Olsun!
10 adet pirzola
1 adet yufka 8-10 cm eninde şerit olarak kesin
2 adet kırmızı domates
1 adet tatlı yeşil biber
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağ
10 adet yeşil soğanın yaprağı
Tuz
Kekik
Kırmızıbiber
Kızartmak için yağ
Yapılışı
Önce pirzolalarınızı güzelce dövün sonra biraz zeytin yağ kekik kırmızıbiberle ovun .Fırınınızın üstünü (yani ateşi
üsten alacak şekilde) yakın pirzolalarınızı pişirin Pişerken yanmamasına dikkat edin bir kenara koyun. Domatesleri küp şeklinde doğrayın biberi küçük küçük doğrayın sarmısakları dövün tereyağı kızartıp içine domatesi biberi ve sarmısağı atıp şöyle bir çevirin ve ateşten alın .Sonra şerit şeklinde kestiğiniz yufkanın birini alın tezgahın üstüne açın üzerine 1 tatlı kaşığı ile sostan koyun sosun üzerine bir pirzola koyun ve muska şeklinde sarın yufkanın açılmaması için birer kürdan saplayın ,pirzola bitene kadar işleminize devam edin .Bir kabın içine kaynamış su koyun ve yeşil soğan yapraklarını 5 dakika kadar içinde tutun yumşamalarını sağlayın Sonra bir tavaya kızartma yağını koyun ve yufkalı pirzolalarınızı hafif hafif pembeleşinceyekadar kızartın. Pirzolanın kemiklerinin gözüktiğü yeri soğan yaprakları ile sarın. Sıcak servis yapın
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder