1 Kasım 2012 Perşembe
ŞATOLU PRENSES KEK
ŞATOLU PRENSES KEK
Malzemeler
1 adet 25 cm çapında kek kalıbı
1 adet 15cm çapında kek kalıbı
3 adet koni şeklinde kek kalıbı
3 adet bebek bedeni
9 adet yumurta
7 fincan şeker
9 fıncan elenmiş un
Vanilla
Baking-powder
4 kaşık kakao
1çay kaşığı kahverengi gıda boyası
16 adet pırouette rulo bisküvileri ( PEPPERIDGE FARM)
5 adet dondurma külahı (JOY SUGAR CONES)
2 adet çilekli gofret bisküvi
Biraz bal
Renkli toz şeker
20 adet marshmallow
İç Krema
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
6 kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
750 gr süt
Vanılla
Birkaç fiske limon kabuğu
Dış Kreması
2 paket krem şanti ( 4 zarf)
4 çay fincanı soğuk süt
Gıda boyası renklendirmek için
Yapılışı
Önce kekleri pandispanya şeklinde pişirin İç kremasını hazırlayın kekler piştikten sonra ortalarından kesip
kremalarını sürün üzerıne krem şantili kremayı sürün keki iki katlı olacak şekilde ayarlayın kekin dış kremasını da sürdükten sonra dekora başiayabilirsiniz 1. kekin üzerine çilekli gofreti şatonun çatısı gibi yapın sonra rulo bisküvileri 4 er adet olmak şartıyla etrafına fırça ile hafifçe bal sürüp yapıştırın bunlar şatonun kuleleri olacak sonra istediğiniz renkteki toz sekeri düz bir tabağa ya da düz bir tabana serpin külahların üzerine yine hafifçe bal sürün ve külahları bu zemin üstünde gezdirın ve külahın her tarafına şekerin bulaşmasını sağlayın sonra dörtlü ruloları kekin etrafına kule gibi dik şekilde yapıştırın kulelerin üzerine külahları oturtun sonra krem şantinin arta kalanını gıda boyası ile renklendirin ve şatonun etrafını süsleyin
Koni şeklindeki keklerinizi de krema ile süsleyin ortalarına bebek bedenlerini oturtun
Kekiniz servise hazır
Afıyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder