6 Kasım 2012 Salı
FISTIKLI VE SAKIZLI MUHALLEBİ
FISTIKLI VE SAKIZLI MUHALLEBİ
Malzemeler:
1 kg süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
125 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilla
75 gr ince çekilmis fıstık
2-3 tane nohut büyüklüğünde damla sakızı
Yapılışı
Önce damla sakızını 1 çay kasığı şekerle havanda dövün bir kenara koyun
Yapacağımız tencereye unu pirinç ununu şekeri nişastayı koyup karıştırın üzerine sütü ilave edin Muhallebiyi pişirin pişmeye yakın tereyağını ekleyin vaillayı ekleyin muhallebi kaynayınca ocaktan alın ve sakızı ilave edin.
mikserle iyice çırpın aralarına hava kabarcığı dolsun ve daha fazla sakız gibi uzasın
.Muhallebiyi ikiye bölün Ayırmış olduğunuz yarıya fıstık içini ekleyin ve renginin yeşile dönmesini bekleyin sonra arzunuza göre önce beyaz muhallebiyi sonra yeşil fıstıklı muhallebiyi üzerine koyup kalıplara koyun.buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder