MUZLU KADAYIF
Malzemeler
200-250 gr tel kadayıf
2 adet muz
4-5 çorba kaşığı bal
4-5 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kadar ayçiçekyağı
Önce muzu soyun ve ikiye bölün. Daha sonra bir küçük kaseye ayçiçekyağı koyun kadayıftan bir parça alın
(lahana yaprağı kadar )elinizi yağlayın muzu kadayıfın üstüne koyup yaprak sarar gibi sarın .Buzdolabında bekletin .Servisten 5 dakika önce kızmış yağda kızartın kızartırken çok dikkatli olun ve yakmadan altın renginde kızartın. Üzerine bal gezdirin ,ceviz serpin ayrıca arzuya göre dondurma ile de servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun!
Malzemeler
200-250 gr tel kadayıf
2 adet muz
4-5 çorba kaşığı bal
4-5 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kadar ayçiçekyağı
Önce muzu soyun ve ikiye bölün. Daha sonra bir küçük kaseye ayçiçekyağı koyun kadayıftan bir parça alın
(lahana yaprağı kadar )elinizi yağlayın muzu kadayıfın üstüne koyup yaprak sarar gibi sarın .Buzdolabında bekletin .Servisten 5 dakika önce kızmış yağda kızartın kızartırken çok dikkatli olun ve yakmadan altın renginde kızartın. Üzerine bal gezdirin ,ceviz serpin ayrıca arzuya göre dondurma ile de servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder