İKİ RENKLİ SABLE BİSKÜVİSİ
Malzemeler
250 gr un
125 gr tuzsuz margarin
100 gr pudra şeker
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un açma payı
1 paket vanilla
2-3 fıske limon kabuğu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Hamur tahtasına elenmiş unun içinde donmuş margarini büyükçe bıçakla yağ parçaları kayboluncaya kadar kıyın Sonra içine şekeri vanilyayı limon kabuğu rendesini ve tuzu atın yumurtayı da kırın sonra yoğurarak
bir hamur yapın Sonra hamuru biri öbüründen daha büyükçe olmak üzere 2 parçaya ayırıp az olan parçaya
kakaoyu katın Önce kakaosuz hamuru 05 cm incelikte açın Öbür yanda da aynı kalınlıkta kakaolusunu açın
diğerinin üzerine yerleştirin Sonra rulo şeklinde sarıp hafifçe yuvarlmak suretiyle 4-5 cm çapına gelinceye
kadar inceltin 1 cm kalınlığındadüz parçalara kesip YAĞLANMAMIŞ tepsiye yerleştirin ortadan daha
hafif sacaklıktaki fırında 10-15 dakika ve pembeleşene kadar pişirin Soğuyunca servis tabağına alın
Afiyet Olsun
Malzemeler
250 gr un
125 gr tuzsuz margarin
100 gr pudra şeker
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un açma payı
1 paket vanilla
2-3 fıske limon kabuğu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Hamur tahtasına elenmiş unun içinde donmuş margarini büyükçe bıçakla yağ parçaları kayboluncaya kadar kıyın Sonra içine şekeri vanilyayı limon kabuğu rendesini ve tuzu atın yumurtayı da kırın sonra yoğurarak
bir hamur yapın Sonra hamuru biri öbüründen daha büyükçe olmak üzere 2 parçaya ayırıp az olan parçaya
kakaoyu katın Önce kakaosuz hamuru 05 cm incelikte açın Öbür yanda da aynı kalınlıkta kakaolusunu açın
diğerinin üzerine yerleştirin Sonra rulo şeklinde sarıp hafifçe yuvarlmak suretiyle 4-5 cm çapına gelinceye
kadar inceltin 1 cm kalınlığındadüz parçalara kesip YAĞLANMAMIŞ tepsiye yerleştirin ortadan daha
hafif sacaklıktaki fırında 10-15 dakika ve pembeleşene kadar pişirin Soğuyunca servis tabağına alın
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder