KREMALI KURABİYELER
Malzemeler
250 gr un
125 gr tuzsuz margarin
100 gr pudra şeker
1 tane yumurta
1/2 su bardağı un açma payı
1paket vanila
3-4 fiskelimon kabuğu rendesi
1/4 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kakao
Kreması
2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Önce kremayı muhallaebi gibi pişirin bir kenara soğuması için bırakın Arada bir karıştırın ki üzeri kaymak
tutmasın
Bir kabın içine unu eleyin oda sıcaklığındaki yağı ekleyin sonra içine sırası ile şekeri vanilyayı limon kabuğu rendesini kakoyu ve tuzu atın yumurtanızı kırın yavaşça yoğurmaya başlayın Hamurunuzu güzelce yoğurduktan sonra buzdolabında 30 dakika kadar bekletin Sonra hamurunuzu ikiye ayırın ikisini ayrı olarak 05cm inceliğinde açın sonra istediğiniz bir kurabiye kalıbı ile kesin ikinci hamuru da aynı şekilde ve ortası açık olan bir kurabiye kalıbı ile kesin YAĞLANMAMIŞ tepsiye dizin 10-15 dakika çok hafif sıcaklıktaki fırında pişirin Soğuduktan sonra önce düz kesmiş olduğnuz kurabiye parçasının üzerine krema sürün ortası açık olan kurabiyeye önce biraz pudra şeker serpin kremalı parçanın üstüne koyun Servis tabağına alın
Afiyet Olsun!
Malzemeler
250 gr un
125 gr tuzsuz margarin
100 gr pudra şeker
1 tane yumurta
1/2 su bardağı un açma payı
1paket vanila
3-4 fiskelimon kabuğu rendesi
1/4 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kakao
Kreması
2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Önce kremayı muhallaebi gibi pişirin bir kenara soğuması için bırakın Arada bir karıştırın ki üzeri kaymak
tutmasın
Bir kabın içine unu eleyin oda sıcaklığındaki yağı ekleyin sonra içine sırası ile şekeri vanilyayı limon kabuğu rendesini kakoyu ve tuzu atın yumurtanızı kırın yavaşça yoğurmaya başlayın Hamurunuzu güzelce yoğurduktan sonra buzdolabında 30 dakika kadar bekletin Sonra hamurunuzu ikiye ayırın ikisini ayrı olarak 05cm inceliğinde açın sonra istediğiniz bir kurabiye kalıbı ile kesin ikinci hamuru da aynı şekilde ve ortası açık olan bir kurabiye kalıbı ile kesin YAĞLANMAMIŞ tepsiye dizin 10-15 dakika çok hafif sıcaklıktaki fırında pişirin Soğuduktan sonra önce düz kesmiş olduğnuz kurabiye parçasının üzerine krema sürün ortası açık olan kurabiyeye önce biraz pudra şeker serpin kremalı parçanın üstüne koyun Servis tabağına alın
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder