ETLİ LAHANA SARMASI
Malzemeler
1 adet büyük lahana
500 gr kuzu kıyması
300 gr pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 limon suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yarım deste maydanoz
100 gr margarin veya sıvıyağ
6-7 diş sarmısak
Kuru nane
Yapılışı
Önce lahanayı haşlayın bır kenara koyun Sonra sarmanın içini hazırlayın Pirinci güzelce yıkayın suyunu süzün
İçine salçayı baharatları yağı kıymayı koyup iyice karıştırın limon suyunu ve maydanozunu da ekleyin Tekrar karıştırın Sonra lahana yaprağının sert tarafını kesin ve yaprağın içine harçtan koup rulo şeklinde sarın Bu
işleme yaprağınız bitene kadar devam edin Sonra yaprakları tencereye dizin Üzerine su koyun ve yapraklar
ın üstüne de bir tabak koyun önce hızlı ateşte sonra ağır ateşte 35-45 dakika pişirinPişerken sarmısakları dövün ve yaprağın üzerine serpin Piştikten sonra suyunu süzün Servis tabağına alın maydanoz yaprakları ile süsleyin sıcak servis yapın
Afiyet olsun!
Malzemeler
1 adet büyük lahana
500 gr kuzu kıyması
300 gr pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 limon suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yarım deste maydanoz
100 gr margarin veya sıvıyağ
6-7 diş sarmısak
Kuru nane
Yapılışı
Önce lahanayı haşlayın bır kenara koyun Sonra sarmanın içini hazırlayın Pirinci güzelce yıkayın suyunu süzün
İçine salçayı baharatları yağı kıymayı koyup iyice karıştırın limon suyunu ve maydanozunu da ekleyin Tekrar karıştırın Sonra lahana yaprağının sert tarafını kesin ve yaprağın içine harçtan koup rulo şeklinde sarın Bu
işleme yaprağınız bitene kadar devam edin Sonra yaprakları tencereye dizin Üzerine su koyun ve yapraklar
ın üstüne de bir tabak koyun önce hızlı ateşte sonra ağır ateşte 35-45 dakika pişirinPişerken sarmısakları dövün ve yaprağın üzerine serpin Piştikten sonra suyunu süzün Servis tabağına alın maydanoz yaprakları ile süsleyin sıcak servis yapın
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder