KABAK REÇELİ
Malzemeler
1 adet bal kabağı yaklaşık olarak 2 kg
3 kg şeker
200 gr kireç sönmüş durulmuş
1 dilim limon
Yapılışı
Önce kabakları dilimleyin ve soyun çekirdeklerini çıkarın sonra ince ince kesin .Sonra bir tencereye su koyun
ve tencereye kireci atın karıştırın kirecin dibe çökmesini bekleyin Su iyice durulunca durulmuş suyu başka bir kaba aktarın içine kabakları atın ve 8 saat bu suda bekletin .Sonra kabağın suyunu süzün yıkayın üzerine
toz şekerinı dökün ve 4- 5 saat bekletin Şeker eridikten sonra kabakları ocağın üstünde pişirin kabaklar
pişerken önce balonumsu şişecekler sonra içleri boşalmış gibi sertleşecekler sertleşince pişmiş demektir Ocağın altını kapatın ve tenceresinde soğumaya bırakın .Soguduktan sonra buzdolabında da dinlendikten sonra servise hazırdır
Afiyet Olsun!
Malzemeler
1 adet bal kabağı yaklaşık olarak 2 kg
3 kg şeker
200 gr kireç sönmüş durulmuş
1 dilim limon
Yapılışı
Önce kabakları dilimleyin ve soyun çekirdeklerini çıkarın sonra ince ince kesin .Sonra bir tencereye su koyun
ve tencereye kireci atın karıştırın kirecin dibe çökmesini bekleyin Su iyice durulunca durulmuş suyu başka bir kaba aktarın içine kabakları atın ve 8 saat bu suda bekletin .Sonra kabağın suyunu süzün yıkayın üzerine
toz şekerinı dökün ve 4- 5 saat bekletin Şeker eridikten sonra kabakları ocağın üstünde pişirin kabaklar
pişerken önce balonumsu şişecekler sonra içleri boşalmış gibi sertleşecekler sertleşince pişmiş demektir Ocağın altını kapatın ve tenceresinde soğumaya bırakın .Soguduktan sonra buzdolabında da dinlendikten sonra servise hazırdır
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder