8 Kasım 2015 Pazar

TEK KİŞİLİK KADAYIF




TEK KİŞİLİK KADAYIF

Malzemeler

300 gr kadayıf
150 gr eritilmiş tuzsuz tereyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
12-13 adet  yarım ceviz tanesi
12 -13 adet çilek
çekilmiş antep fıstığı

Şiresi

2 su bardağı toz şeker
1+ 3/4 su bardağı su
Limon dilimi

Yapılışı

Önce şeker ve suyu kaynatın.Tereyağını eritin bir kabın içinde kadayıfı tiftikleyin üzerine eritip
ılıttığınız tereyağını dökün ve karıştırın.Bir muffın kalıbını alın ve yağlayın sonra her bir muffın gözü
ne önce biraz kadayıf koyun ortasına  üstüne çekilmiş ceviz içinden bir tatlı kaşığı kadar koyun .Üzerini tekrar kadayıfla kaplayın .Bu işlemi tepsinizin tüm gözleri bitene kadar tekrarlayın .10 dereceli fırında üzeri altın rengi olana kadar pişirin .Tepsiyi fırına koyun şireyi tekrar ısıtın
tatlı ve şire sıcak olmalı.Tatlı pişince fırından alın tepside iken üzerlerine şireden dökün.bıraz soğumaya bırakın .Soğuduktan sonra dikkatlice kalıptan çıkarın altı üste gelecek şekilde  servis tabağına alın .Üstüne ceviz tanesi koyun fıstık serpin .Çilekleri yanına koyup süsleyin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: