8 Kasım 2015 Pazar

SİMİT




SİMİT



Malzemeler



1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ya da  biraz eksik canola sıvıyağ
Alabildiği kadar  un
Biraz tuz
1 tatlı kaşığı sirke

Üzerini Bulamak İçin

Yarım  çay bardağı su
yarım su bardağı Pekmez
1 su bardağı kadar susam



Yapılışı



Mayayı ılık suya koyun ve şekeri ekleyin.Büyükçe bir kaba unu koyun ortasını havuz gibi açın içine
mayayı ,yağı, tuz ve sirkeyi ekleyin .Yoğurarak sert bir hamur elde edin.Hamuru 1 saat kadar dinlendirin.Hamurunuzun büyüklüğü 2 katına gelince hamurdan yaklaşık olarak bir mandalina büyüklüğünde koparın ve iki elinizle mermer üzerin de ileri geri kaydırark ince bir hamur elde edin
İki ucunu birleştirin sonra önce pekmezli suya sonra susama batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine en az iki parmak rar ile yerleştirin.200 dereceli fırın da üzerleri altın sarısı kıvamında kızarana kadar pişirin.İster sıcak ister ılık servis yapın



Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: