12 Kasım 2015 Perşembe

DONDURMALI İRMİK TATLISI



DONDURMALI İRMİK TATLISI

Malzemeler

2 su  bardağı irmik
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağı
3 yemek kaşığı çam fıstığı
1-1,5 su bardağı su
1 Türk kahve ficanısüt
2-3 yemek kaşığı ceviz
Serpmek için tarçın

Yapılışı

Tencereye yağı koyun eritin çam fıstığını ekleyin kavurmaya başlayın.Fıstıklar pemeleşince irmiği
ekleyin.Güzelce kavurun irmikte yeterince kavrulduktan ve rengi altın gibi olunca şekeri dökün
karıştırın.Suyu ve sütü ilave edinve ateşi kısın.Helva fıkırdamaya başlayıp suyunu çekince ocaktan alın servis tabağına dökün.Üzerine ceviz ve tarçın serpin.Arzuya göre dodurma ile servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: