8 Kasım 2015 Pazar

GÜL KOKULU KEK




GÜL KOKULU KEK

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı gül suyu
1 çay bardağı gül kurusu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket baking powder
2,5- 3 su bardağı un
1 çay bardağı fındık  dövülmüş olsun
Limon kabuğu rendesi

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.Sonra sütü ve yağları ekleyip tekrar çırpmaya devam edin.Unu ve dığer kalanları da ekleyip tahta kaşıkla çırpın.Yağlanmış un serpilmiş gül şeklindeki kek kalıbına ya da başka kek kalıbına dökün. 170 dereceli fırında  30 -40 dakika pişirin.Soğuyunca kalıptan çıkarın ve servis yapın.

Afıyet Olsun !

Hiç yorum yok: