8 Kasım 2015 Pazar

BURMA BAKLAVA




BURMA BAKLAVA



Malzemeler



1 paket hazır baklava yufkası
500 gr tuzsuz tereyağ
250 gr fıstık ya da ceviz  arzuya göre

Şurubu İçin

3 su bardağı şeker
2,5 su bardaüı su
1 adet limon dilimi



Yapılışı



Öncelikle şireyi hazırlayın ve bir kenara bırakın.Yufkanın birini mermerin üzerine açın eritmiş olduğunuz yağdan fırça yardımı ile sürün.Sonra  fıstıklı ya da cevizli harcınızdan yufkanın
kenarına serpin ince bir  oklava ile yufkayı sarın.Sonra yufkayı oklava içindeyken iki kenarından sıkıştırarak ortaya doğru büzün ve oklavayı çekin .Yağlanmış tepsiye dizin.Yufkalar bitene kadar bu işlemi devam ettirin.Daha sonrra 175 -180 dereceli fırında 25 dak üzerleri altın sarısı olana kadar pişirin .Fırından çıkardıktan sonra 5- 7 dakika sonra   ılık şireyi üzerine dökün .Soğuyunca kaymakla veya dondurmayla servis yapın.



Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: