29 Kasım 2015 Pazar

MUZLU RULO PASTA


MUZLU RULO PASTA

Malzemeler

6 adet yumurta
1 su bardağı pudra şeker
3 su bardağı un
Limon rendesi
1 paket vanilla
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı krem tartar
2 adet muz

Kreması için

2 yumurta sarısı
2,5 -3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
Limon rendesi
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krem şanti 2 zarf
1,5 su bardağı süt

Yapılışı

Pastanın kremasını yaparak başlayalım

Kremayı pişireceğiniz tencereye önce kuru malzemeleri koyun, nişasta un şeker vanilla iyice karıştırın 2 yumurta saısını ekleyin karıştırın,üzerine sütü ilave edin .Pişirmeye başlayın devemlı
karıştırın dibi tutmasın.Teflon bir tencereniz varsa daha iyi olur.
Krema kıvam alınca ocağın altını kısın tereyağını ekleyin .Ocağın altını kapatın ve karıştırmaya
devam edin.Krema soğuncaya kadar karıştırırsanız hem kıvamı güzel olur hemde kaymak tutmaz.

Krema tam soğuduktan sonra ayrı bir kapta 2 zarf krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle mikserle çırpın.Pişirdiğiniz kremaya karıştırın ve çırpın kremanızın tamamen soğuk olması lazım.Kremanızı
buzdolabında bekletebilirsiniz.

Şimdi artık Keki pişirebiliriz

Öncelikle yumurta sarılarını beyazını ayırın
Yumurta sarısını 1/2 su bardağı pudra şekerle çırpın.Limon rendesini vanillayı ve kabartmma tozunu
ekleyin.Yumurta beyazını da 1/2 su bardağı pudra şekerle köpürünceye kadar çırpın.Unu üç defa da yumurta sarısına karıştırın.Daha sonra yumurta beyazını yine üç defa da yumurta sarısına tahta kaşıkla katlayarak karıştırın.Tepsiyi yağlayın üzerine parşömen kağıdı serin keki bunun üzerine
dökün. 175 dereceli fırında 15 -17 dakika pişirin.

Fırından çıkınca üzerine kağıt havlu serili pudra şekeri serpilmiş bir temiz mutfak bezinin üstüne ters çevirin.Alttaki parşömen kağıdı çıkarın .Bu bezle sarın.Soğuyunca kadar bekleyin.Sonra keki açın üzerine kremayı sürün 2 adet muzu  koyun ve sarın.Servis tabağına koyun üzerine arta kalan kremayı her tarafını kaplayana kadar sürün .Üstüne de muz dilimleri dizin.





Hiç yorum yok: