29 Kasım 2015 Pazar

FIRINDA KABAK TATLISI



FIRINDA KABAK TATLISI

Sevgili Eltim Sezen' in tarifi

Malzemeler

1 orta boy kabak
2 su bardağı şeker
1su barağı su
Tarçın
Ceviz içi

Yapılışı

Kabağı ortadan ikiye bölün,çekirdeklerini çıkarın kabağı ters olarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.Üzerini alüminyon kağıtla kaplayın.1 saat 15 dakika 250 dereceli fırında pişirin.
Öteki yarım kabağı soyup  dilimleyin ve doğrayın.Kabağı bir tencereye koyun üzerine 2 bardak şekeri dökün suyu ekleyin haşlayın.Haşlandıktan sonra fırında pişirdiğiniz yarım kabağın içine
pişirdiğiniz kabakları koyun tarçın çubukları ile süsleyin.Servis yaparken üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın serpin.

Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok: