14 Kasım 2015 Cumartesi

EKŞİLİ ETLİ PIRASA





EKŞİLİ  ETLİ  PIRASA

Malzemeler

1 kilo kuzu eti
6 adet pırasa
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kağığı biber salçası
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 adet limon suyu
125 gr tereyeğ
1 yemek kaşığı kuru nane
6-7 diş sarmısak

Yapılışı

Kuzu etini tencereye koyun haşlayın.Pırasayı temizleyin.Su dolu büyükçe bir kaba koyun .Et haşlanınca eti başka bir kaba alın .Tereyağını tencereye koyun yıkadığınız süzdüğünüz pırasayı kavurun.Salçayı ilave edin.Eti ekleyin kavurun.Et suyunu ve nohutu  ekleyin,yemek kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutu ilave edin.Kaynarken pirinci ve limon tuzu ve suyunu ekleyin.
Pişince sarmısakları dövün nane ile pırasanın üzerine dökün.Sıcak olarak pilav eşliğinde servis edin.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: