5 Kasım 2015 Perşembe

PATLICANLI PİRİNÇ PİLAVI





PATLICANLI PİRİNÇ PİLAVI



Malzemeler



4-5 adet patlıcan
2  adet kemer patlıcan
3 su bardağı osmancık pirinç
4,5 su bardağı et suyu
200 gr haşlanmış kuşbaşı  kuzu eti
1/2 su bardağı nohut ( arzuya göre)
125- 150 gr tereyağ
1 2 adet kesme şeker
1 tatlı  kaşığı  tuz



Yapılışı



Önce pirinci sıcak su ile 1 saat ıslatın.Bu arada patlıcanları soyun ve iri küp şeklinde daoğrayın.Sonra kemer patlıcanları soyun ve boylamasına uzun uzun doğrayın .Sonra bu  patlıcanları canola sıvıyağ
ile kızartın kağıt havlu serdiğiniz bir tepsiye çıkarın.Tereyağını pilav yapacağınız tencereye koyun eritin pirincin yıkayın, süzün.Teryağında kavurun ,pirinç kavrulduktan sonra üzerine sıcak et suyunu
ilave edin.Su kaynamaya başlayınca haşlanmış eti ve nohutu ekleyin.Tuzu ve şekeri ilave edin.Su yavaş yavaş çekilmeye başlarken kızartmış olduğunuz küp şeklindeki patlıcanları pilavın üzerine koyun.Pilavı ateşten alın üzerine kağıt havlu koyun demlendirin.O arada derince bir kaba kızartığınız kemer  patlıcanlarını dizin.Pilav demlendikten sonra kemer patlıcanlarının üzerine pilavı alın başka  bir servis tabağına ters çevirin .Üzerine karabiber serpin .Sıcak olarak servis yapın .



Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: