16 Nisan 2012 Pazartesi

ISLIM KEBABI

İSLİM  KEBABI

Malzemeler:

8 adet kemer patlıcan,
250 gr koyun eti küp şeklinde doğranacak
2 adet domates
1 adet tatlı sivri yeşil biber{carliston}
1 tatli kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı  kaşığı kırrmızı biber
1/2 talı kaşığı karabiber

Yapılışı:

Önce patlıcanları soyun,boylamasına kesin her patlıcandan 5 dilim elde edin.
Sonra bir tavada eti hafif  yağda şöyle bir çevirin,içine küp doğranmış domatesi ekleyin,doğramış olduğunuz yeşil biberide ekleyip şöyle güzelce kavurun,salçayı ve kırmızı biberi ,kara biberide ekleyin ve ateşten alın.Soğuması için bir kenarda bekletin.Bir tavaya ayçiçek yağını koyun dilimlenmiş patlıcanları kızartın,kağıt havlu koyulmuş bir tabakta yağını alın.Sonra soğumuş olan dilimden iki tanesini çapraz şekilde üst üste koyun ortasına hazırlamş olduğunuz içten 1 çorba kaşığı koyun ve bohça yapar gibi sarın ve fırına dayanıklı bir borcam tabağına dizin bu işlemi patlıcan bitene kadar yapın .Üzerine salçalı su hazırlayıp dökün fırında 180 derecede pişirin sıcak şekilde istediğiniz bir pilavla servis yapın

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: