25 Nisan 2012 Çarşamba

ADANA USULÜ ÇİĞ KÖFTE


ADANA USULÜ ÇİĞ KÖFTE

Malzemeler:

500 gr. bulgur{ince köftelik}
250-300 gr.elle dövülmüş dana eti,
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı izot

Salatası:

1 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
Birkaç dal maydanoz
Biraz tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:

Önce büyük bir kaseye buzlu su hazırlayın ,büyük bir tepsiye de bulguru koyun,sonra üzerine baharatlarını ekleyin sonra salçayı koyun ve hafif hafif buzlu sudan üzerine serpin ve yoğurmaya başlayın,bulgurun rengi iyice kırmızı olana kadar yoğurun.Sonra dövülmüş etten biraz alıp tekrar buzlu sudan serperek yoğurun ,sonra tekrar biraz etten ekleyip yoğurun.Bu işleme et bitene kadar ve hamur macun gibi olana kadar devam edin  iyice yoğurun.biraz dinlenmeye bırakın.O arada salatanızı yapın herşeyi doğrayıp üzerine baharatlarını koyun servis yapacağınız tabağın ortasına bu salatatan koyun.Köfteyi tekrar yumuşayıncaya kadar yoğurun sonra ceviz büyüklüğünde alıp elinizde yuvarlayıp yapmış olduğunuz salatanın etrafına dizin.Hemen servis yapin.


Afiyet Olsun!!!!

Hiç yorum yok: