23 Nisan 2012 Pazartesi

TALAS BOREGI



TALAŞ BÖREĞİ

Malzemeler:

1 kg un
800 gr margarin
2 çay kaşığı tuz
1/2 limon suyu
400 gr soğuk su

İç Malzemesi:

1 kg kuzu eti küçük doğranmış,
100 gr bezelye -haşlanmış
100 gr havuç küp  doğranmış- haşlanmış
1 orta boy soğan,{koymayabilirsiniz}ince doğranmış
1 su bardağı su
1 cay kaiığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber,

Yapılışı:

Bir tencerede doğranmış etleri suyunu çekene kadar kavurun,soğanları ilave edin,10 dakika karıştırıp kavurun.Suyunu koyup tuzu ,biberleri ilave edin,pişinceye kadar kaynatın.Ateşten indirdikten sonra bezelyeyi ve havucu ekleyip soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanışı:

Mermerin üzerine unu eleyip ortasını havuz gibi açın tuzu limon suyunu ve suyu koyup karıştırarak yoğurun.hamuru top haline getirin,Üzerine nemli bir bez örtün 20 dakika kadar dinlendirin.Sonra mermerin üzerine un serpin ve merdane ile 2 cm kalınlığında açın.800 gr margarini hamurun ortasına koyun dört kenarını kapatarak  merdane ile 4 cm kalınlığında açın.Üzerini nemli bir bezle örtün.20 dakika buzdolabında dinlendirin.Tekrar mermerin üzerine un serpin ve hamuru 3 cm  kalınlığında incelterek tekrar açın 2'ye katlayın.hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika yine dinlendirin.Dilenen hamuru mermerin üzerine un serperek 1cm kalınlığına gelinceye kadar açın.Açılan hamuru 10 cm.kare seklinde kesin ve elinizle yuvarlayıp top şekline getirin.1 saat buzdolabında bekletin.
Sonra topları merdane ile tek tek açıp hazırlanan iç malzemesini hamurun içine koyup bohça gibi yapın.kapattığınız tarafı alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp rendelenmiş kaşar peynirini serptikten sonra 200 derece de 30 dakika pişirin.Piştikten sonra
sıcak şekilde servis yapın

Afiyet Olsun!!!!!



Hiç yorum yok: