25 Nisan 2012 Çarşamba

HAVUCLU KURABIYE

HAVUÇLU KURABİYE

Malzemeler:

200 gr. tereyağ
3 yemek kaşığı katı  yoğurt,
1/3 su bardağı sıvıyağ
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
3-4 su bardağı un

İc Harcı :

2 adet orta boy havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı kadar kuş üzümü
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kadar tarçın

Yapılışı:

Hamurun malzemelerini büyükçe bir  kaba koyun ve iyice yoğurun,kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Bir kenara dinlenmeye bırakın.Hamurdan bir parça ayırın bir kenar da dursun.O arada içi hazırlayalım.Önce havucu  rendeleyin,içine cevizi,şekeri,kuş üzümünü ve tarçını koyup karıştırın..Sonra hamurdan yumurta kadar koparıp elinizde yuvarlayin avucunuzda açıp içine harcınızdan koyup bohça yapar gibi şekil verin.Hafif yağlanmış tepsiye bir parmak ara ile dizin.Bu işleme hamur bitene kadar devam edin.Daha sonra,önceden ayırmış olduğumuz hamur parçasına biraz kakao koyup iyice rengi değişene kadar yoğurun.Ufak bir parça koparıp onu ince rulo haline getirin sonra onu kurabiyelerin etrafina fiyonk olacak şekilde bağlayın,180 -200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin .Piştikten sonra bir ızgaranün uzerinde soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: