23 Nisan 2012 Pazartesi

RUZGAR GULU

RÜZGAR GÜLÜ

Malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sanayağ veya margarin
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Alabilğince un
250 gr. kaşar peynir rendelenecek

Yapılışı:

Bütün malzemeler bir kaba konulup hamur haline getirilir.Hamur yoğurulduktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletilir.Daha sonra hamurdan bir parca alınıp,açılır.Açilan hamur kare şeklinde kesilir.Elde edilen kare parça da dört eşit kare şeklinde kesilir.Sonra karenin biri alınır ve köşelerinden verevlemesine olmak üzere kesilir.Böylece köşelerde iki parça kesilmiş hamur elde edilir.Ve bu köşelerdeki her bir parça ortaya doğru kıvrılır ve herbiri birinin üzerine gelecek şekilde yumurta beyaizı sürülerek yapıştırılıp rüzgar gülü şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180-200 dereceli fırında pişirilir,Fırından çıkarmadan 5 dakika önce Üzerine ince rendelenmis kaşar peynir serpilir,tekrar fırına sürülüp pişmesi ve peynirin erimesi beklenir,daha sonra fırından alınıp soğumaya bırakılır,soğuyunca ya da iıiı iken servis yapılır.

Afiyet Olsun!!!

Hiç yorum yok: