16 Nisan 2012 Pazartesi

BIBERLI EKMEK

BIBERLI EKMEK

Malzemeler :

5 su bardagi un
5 corba kasigi zeytin yag
1-1,5 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket kuru maya

Biber Sosu:

7 -8 adet kurutulmus aci kirmizi biber
2 adet kuru sogan
2-3 kasik kurutulmus domates
1 corba kasigi biber salcasi
1 adet dolmalik kirmizi beber kozlenmis
50 gr kadar margarin,
Biraz susam uzerini suslemek icin

Yapilisi:

Once hamurumuzu hazirlayip ,mayalanmasi icin bir kenara birakiyoruz.O arada sogani kup seklinde dograip bir tavanin icine aliyoruz,margarini ekleyip hafifce kavuruyoruz,onceden islatmis oldugumuz kuru biberi,kozlenmis biberi ,ve kuru domatesi salcayi robotta cekip soganin uzerine ekleyip soyle bir kavurduktan sonra uzerine tuz ,aci kirmizi toz biber ekleyip karistiriyoruzve atesten aliyoruz.Sonra mayalanmis hamuru yaglanmis bir pizza tepsisine yayiyoruz, uzerine yumurta aki surup biberli sosu da uzerine yaydiktan sonra biraz susam serpiyoruz.185 -200 dereceli firin da kenarlari hafifce kizarana kadar pisiriyoruz.Pistikten sonra
bi izgaranin uzerine koyuyoruz aksi halde alti hava almadigindan dolayi sicak tepside kalirsa alti islak olur.Ama bir izgara uzerinde soguduktan sonra servis yaparsaniz gevrek bir tat alirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: