24 Haziran 2018 Pazar



ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Malzemeler

750 gr taze bakla temizlenmiş
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1/2 limonun suyu
1 büyük soğan
3 - 4  diş sarmısak
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
 Üzerini süslemek için dereotu

Yapılışı

Küp olarak doğradığınız soğanları zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun.
Üzerine unu ekleyin kavurmaya devam edin.
Temizelnmiş baklaları ekleyip kavurun.
Üzerine suyu dökün , şekeri sarmısağı ve tuzunu ekleyin.
Baklalar kaynayınca limon suyunu ekleyin.Tuzunu serpin.
Baklalar yumuşayıncaya ve suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra tencerede soğutun gerekirse üzerine tekrar zeytiyağ ekleyebilirsiniz.
Servis tabağına alıp üzerine  doğranmış dereotu serpin.Ayrıca arzu edilirse yogurt ile de servis 
yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun !


Hiç yorum yok: