24 Haziran 2018 Pazar



EBRULİ MAKARONLAR

Malzemeler

3 yumurta  akı
50 gr toz şeker
200 gr pudra şekeri
120 gr bademunu
1 tutam tuz
1/4 tartar
kırmızı ,yeşil ,sarı, mor jel gıda boyası


Kreması için

30  gr tereyağ
75 gr pudra şeker
30 gr krem peynir

Yapılışı

Krema için yağ ,şekeri  ve peyniri mikserle iyice çırpın ve bir kenarda tutun.

Önce pudra şekeri ve badem ununu 3 veya 4 kez eleyin .bir kenara alın.
Bir kaba yumuta beyazlarını lın ve mikserle çırpmaya başlayın çırparken 1 tatlı kaşığı ile şekeri yumurta akına yavaş yavaş akıtarakekleyip çırpın.Tartarı ve vanilyayı 1 tutam tuzu ekleyin.Yumurta akı sert ve akışkan OLMAMALI.
Daha sonra badem unlu karışıma yumurta akını üç kere de katlayarak (yedirin) karıştırın .Sonra bu karışımı 4 eşit parçaya ayırın ve jel gıda boyalarını her birirne başka renk olacak şekilde bir kürdanın ucu ile ekleyin ve karıştırın.Sonra bu dört karışmı tezgaha yayaılmış streç filmin üzerine yan yana koyun. streç filmi rulo olacak şekilde sarın iki kenerını sıkın sonra bu rulonun bir ucunu kesin ve başka bir sıkma torbasına yerleştirin. Sonra makaron hamurunu parşömen pişirme kağıdı serili bir tepsiye sıkın.Tepsiyi tezgahın üzerine vurunki hava kabarcıkları çıksın. tepsiyi dışarda 30 ila 40 dakika makaronlar kuruyana kadar bırakın.fırını 150 derecede ısıtın ve kuruyan makaronaları  ( elinizle kontrol
edin eğer eliniz üzerine yapışmadan kayıyorsa pişmeye hazırlardır demek ) ısıtılmış fırında 15 veya 18 dakika pişirin .Fırından alın soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra bir tanaesini üzerine krema sıkın ve ötekini üzerine kapatın makaronlarınız hazır yarımsaat buzdolabında bekletin sonra servis tabağına dizin ve kahve ile servis yapın.

Afiyet olsun !


Hiç yorum yok: