24 Haziran 2018 Pazar




YOĞURTLU MANTI  BÖREĞİ

Malzemeler

3 adet yufka
1 .ay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su

İç harcı 

250 gr kıyma
1 tane soğan
Tuz .
Kırmızı toz biber
Karabiber

Sosu için 
 
1 -2 kaşık tereyağ
ve kırmızı pul biber 
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
Süslemek için maydanoz 

Yapılışı

Soğanları küp olarak doğrayın .kavurun içine kıymayıilave edin ve kavurmaya devam edin.Baharatlarını ekleyin .Kıymanın piştiğinden emin olun.Ocağın altını kapatın ve kıymanın biraz soğuması için kenara alın.
Yufkanın birini açın ve dört eşit parçaya bölün.
Parçanın birinin üzerine yağlı sudan fırçayla sürün
Geniş taraftan başlayarak iç harcınızı koyun ve sarın sonra ucundan tutup kendi etrafında döndererk
gül şekli verin. Yufkalar bitene kadar devam edin ve Parşömen kağıdı serili fırın tepsisine  yerleştirin
180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 Yoğurdu sarmısakla karıştırın.yağı kızdırın ve kırmızı pul biber ekleyin.
Fırından aldığınız börekleri servis tabağına alın.
Üzerine sarmısaklı yoğurttan bir yemek kaşığı dökün 
Sonra üzerine yağı gezdirin.Maydanozla süsleyin.

Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok: