28 Haziran 2018 Perşembe


BADEMLİ KİRAZLI KEK

Malzemeler

4 yumurta
1+ 1/2 su bardağı şeker
125 gr oda sıcaklığında tereyağ 
3 su bardağı elenmiş un
1 2 kilo çekirdeği çıkarılmış kiraz
1 paket vanilya
1 paket baking powder
1 çay bardağı sıcak su
1.2 su bardağı file badem
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı süt

Yapılışı

Önce fırınınızı 170 dereceye ayrlayın ve ısıtın.
25 cm lik bir kek kalıbınızı yağlayın un serpin .
Büyükce bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice çırpın yumurtanın rengi açık sarı oluncaya kadar çırpın.Sonra sırası ile tereyağ ve sütü ilave edin çırpın.Unu eleyerek ekleyin ve TAHTA kaşıkla çırpın
vanilya ile baking powder kabaratma tozu  ve  limon kabuğunu  ekleyin .En son sıcak suyu ekleyip karıştıırın.Kek hamurunu kalıba dökün üzerine kirazlerdan 12 15 tane kadar  ğzerine yerleştirin file badem serpin .Fırında 30 35 dak kadar pişirin .Kek fırından çıkınca soğumaya bırakın. iyice soğuduktan sonra keki kalıbından çıkarın üzerine pudra şekeri ve badem serpin .kalan kirazlarla süsleyin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: