24 Haziran 2018 Pazar


FIRINDA GÜVEÇMalzemeler


 500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 kilo patlıcan
6 -7 adet domates
1 baş sarımsak
4-5 tane çarliston yeşil biber
125 gr tereyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz karabier kırmızıbiber
Yapılışı


Büyükçe bir toprak güvecin  tabanına kuzu etini döşeyin.Aralarına soyduğunuz sarmısakları dizin,sonra soyup kuşbaşı doğradığınız patlıcanları etin üzerine dizin.Biberleri doğrayın aralara serpiştirin.Salçayı 1/2 su bardağı suda ezin .Tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin.Patlıcanların üzerine dökün.Domatesleri doğrayın patlıcanların üzerine dizin .Soyduğunuz patlıcanın kabuklarını
tavanın üzerine dizin.250 derreceli fırında 1saat pişirin.Sıcak servis yapın.


Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: