28 Haziran 2018 Perşembe




ÇİKOLATALI KİRAZLI KEK

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
110 gr tereyağ oda sıcaklığında 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 Türk fincanı sıcak su
2 su bardağı un
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış kiraz
Üzeri için  file badem ve pudra şekeri

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağı ekleyin çırpmaya devam edin.
Vanilya kabartma tozu kakao ve nişastayı ilave edin .Düşük devirde mikserle çırpın
Üzerine sıcak suyu ekleyin ve bu aşamada keki TAHTA kaşıkla çırpın.
en son unu da ekleyin ve hamuru katlayarak tahta kaşıkla karıştırın.İçine kirazları daekleyin ve şöyle ezmeden bir karıştırın.Yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25- 30 dakika kadar pişirin .Fırından çıkarmadan bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. 
kürdan temizse kekiniz pişmiş demektir, fırından alıp soğumaya bırakın.Tamamen soğuyunca  üzerine pudra şeker serpin.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: