ÇİKOLATALI KİRAZLI KEK
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
110 gr tereyağ oda sıcaklığında
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 Türk fincanı sıcak su
2 su bardağı un
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış kiraz
Üzeri için file badem ve pudra şekeri
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağı ekleyin çırpmaya devam edin.
Vanilya kabartma tozu kakao ve nişastayı ilave edin .Düşük devirde mikserle çırpın
Üzerine sıcak suyu ekleyin ve bu aşamada keki TAHTA kaşıkla çırpın.
en son unu da ekleyin ve hamuru katlayarak tahta kaşıkla karıştırın.İçine kirazları daekleyin ve şöyle ezmeden bir karıştırın.Yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25- 30 dakika kadar pişirin .Fırından çıkarmadan bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.
kürdan temizse kekiniz pişmiş demektir, fırından alıp soğumaya bırakın.Tamamen soğuyunca üzerine pudra şeker serpin.
Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder