24 Haziran 2018 Pazar


DONDURMA ŞEKLİNDE KURABİYE

Malzemeler

200 gr tereya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanlya 
1 adet limon rendaesi
1 paket kabartma tozu
 Aldığı kadar un 3,5- 4 su bardağı 
2 -3 ymek kaşığı damla çikolata
Kırmızı ,yeşil gıda boyası

Yapılışı

Büyükce bir kasede yumurta ,tereyağ ,sıvıyağ, pudra şekeri ve nişastayı koyup mikserle çırpalım.
Un vanilya kabartma tozunu koyup yoğuralım ,damla çikolatayı da ekleyelim. 
Bu aşamada hamuru 3 eşit parçaya bölelim 
Biri sade  kalacak, birisine bir kürdanın ucu ile kırmızı jel gıda boyasından koyalım , üçüncü 
hamura da yeşil jel gıda boyasi koyalım ve renkleri  ortaya çıkana kadar yoğuralım .
Sonra buzdolabında yarım saat  bekletelim .Buzdolabından alıp parşömen kağıdı serili tepsiye bir dondurma kaşığı ile parçarlar halinde koyalım .Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 - 20 dakika 
üzerleri kızarana kadar pişirelim .fırından çıkınca bir soğutma ızgarası üzerinde soğutalım .Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: