15 Kasım 2012 Perşembe

KABAK REÇELİ



KABAK REÇELİ

Malzemeler

1 adet bal kabağı yaklaşık olarak 2 kg
3 kg şeker
200 gr kireç sönmüş durulmuş
1 dilim limon

Yapılışı

Önce kabakları dilimleyin ve soyun çekirdeklerini çıkarın sonra ince ince kesin .Sonra bir tencereye su koyun
ve tencereye kireci atın karıştırın kirecin dibe çökmesini bekleyin Su iyice durulunca durulmuş suyu başka bir kaba aktarın içine kabakları atın ve 8 saat bu suda bekletin .Sonra kabağın suyunu süzün yıkayın üzerine
toz şekerinı dökün ve 4- 5 saat bekletin Şeker eridikten  sonra kabakları ocağın  üstünde pişirin  kabaklar
pişerken  önce balonumsu şişecekler sonra içleri boşalmış gibi sertleşecekler sertleşince pişmiş demektir Ocağın altını  kapatın ve tenceresinde soğumaya bırakın .Soguduktan sonra buzdolabında  da dinlendikten sonra servise hazırdır

Afiyet Olsun!




Hiç yorum yok: