6 Kasım 2012 Salı

FISTIKLI VE SAKIZLI MUHALLEBİ



FISTIKLI VE SAKIZLI MUHALLEBİ

Malzemeler:

1 kg süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı  pirinç unu
125 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilla
75 gr ince çekilmis fıstık
2-3 tane nohut büyüklüğünde damla sakızı

Yapılışı

Önce damla sakızını  1 çay kasığı şekerle havanda dövün bir kenara koyun

Yapacağımız tencereye unu pirinç  ununu şekeri nişastayı koyup karıştırın üzerine sütü ilave edin Muhallebiyi pişirin pişmeye yakın tereyağını ekleyin vaillayı ekleyin muhallebi kaynayınca ocaktan alın ve sakızı ilave edin.
mikserle iyice çırpın aralarına hava kabarcığı dolsun ve daha fazla sakız gibi uzasın
 .Muhallebiyi ikiye bölün Ayırmış  olduğunuz yarıya fıstık içini ekleyin ve renginin yeşile dönmesini bekleyin sonra arzunuza göre önce beyaz muhallebiyi sonra yeşil fıstıklı muhallebiyi üzerine koyup kalıplara koyun.buzdolabında  1-2 saat bekletin ve servis yapın


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: