27 Kasım 2012 Salı

TUZLU ÇAY BİSKÜVİSİ



TUZLU  ÇAY  BİSKÜVİSİ

Malzemeler

250 gr  un
180 gr  tereyağ  veya  margarin oda sıcaklığında
150 gr kaşar peyniri ya da parmesan peyniri
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
2-3 fiske mahlep
Tuz
Üzeri için susam


Yapılışı

Hamur tahtasına  elenmiş unun içine yağınızı koyun bir yumurta yoğurt ve 1 çay kaşığı tuz  katıp elinizle yoğurun en son peyniri ekleyin kulak memesi kıvamında bir hamur olacak hamuru buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin Dinlenen hamuru tahta üzerinde  4-5 mm inceliğinde açın ve arzu ettiğiniz  bir kurabiye kalıbı ile kesin  üzerine yumurta sürün susam serpin YAĞLANMAMIŞ  fırın tepsisine dizin 170-180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Afıyet Olsun!

Hiç yorum yok: